Produktfotografering av Nikon FM2

Som jag berättade i första inlägget började min fotografiska karriär med att jag fick en FM2:a i födelsedagspresent, troligen när jag fyllde 18 år. Det var mycket fotograferande, med många kvällar i olika labb. Jag var och är verkligen förtjust i FM:2an och tycker den är så vacker. Gedigen, lagom stor och med härlig mekanisk känsla. Jag tjusades av tanken att den är helt mekanisk och man kan fortsätta fotografera med den även om batteriet (som endast driver ljusmätaren) tar slut. Kan inte påstå att jag någon gång haft nytta av det dock.

Nikon FM2

I Fredrics senaste inlägg blev jag verkligen impad av hans snygga produktfoto på sina äldre kameror. Visst är de gamla kamerorna snygga? Så jag frågade om inte Fredric kunde komma över och lära mig. Så klart han kunde :)

Fredric dök upp med ett par diffusionsskärmar, ett par IKEA lampor och hemgjorda flexibla armar. Till Fredrics initiala förskräckelse började jag filma produktfotograferingen med min D90. Jag måste ju kunna se hur han gjorde för att verkligen lära mig, inte sant? När han kommit över sin panikångestattack, och jag startade upp Nikons View NX2s filmredigeringsprogram, tyckte han att det var riktigt roligt. Fredric sa när vi lagt upp den på YouTube, att han verkligen aldrig hade kunnat föreställa sig att vara med på en film på YouTube. Kort sagt, detta är ett riktigt genombrott. Vår första film.

/ Gregor

Kategori: Analog fotografi, Fotografi, Studio, Utrustning, Video | Märkt: , , , , , | 2 kommentarer

Kommentarer

 1. Hej!
  Jag tänkte bara kolla om det skulle vara ok att jag använder den fina bilden på nikonkameran? (Det är till en notis om fotografering i ett magasin gjort av journaliststudenter)

  Mvh Frida Svensson

 2. Hej Frida,

  Tack för att du frågar, och kul att du tycker om bilden!

  Visst får du använda bilden i ert magasin så länge du anger att det är Fredric Rylander som har tagit den.

  Det vore också kul om du har plats för en länk till den här bloggen (inget krav dock).

  / Fredric

Skriv en kommentar