Kolmårdens Djurpark

Denna sensommar dag åkte vi till Kolmårdens djurpark. En vacker dag med behaglig temperatur. Vårt första mål var delfinariet, men på vägen gick vi förbi savannen där vi kollade på noshörningar och olika antiloper. Jag håller som vanligt i kameran, medan de andra tittar. Att se vilda djur är fascinerande. Djurpark är inte samma sak som att se dem på riktigt, men ändå. Jag hoppas väcka ett naturintresse hos min familj och barn.

Ser ut över "savannen"

Ser ut över ”savannen”

Delfinshowen var häftig, precis som jag mindes från när jag var barn. Adrian tyckte både det var roligt och lite läskigt.

Delfinshow

Delfinshow

En liten flygtur...

En liten flygtur…

Efter delfinerna kollade vi in tigrarna. Eftersom det var relativt svalt ut, var de ovanligt aktiva. Kul att få se de röra på sig lite. Kela med varandra gjorde de också. Tyvärr inte den bästa bilden då ljuset är skarpt, fotovinkeln för hög, bakgrund och gräs är rätt trist. Men så är det ju nästan alltid på djurparker.

Tigerkel

Tigerkel

Nåja. Därefter tog vi en tur med linbanan. Vi fick se lejonen slåss med varandra, och attans vad det lät när de röt till varandra. För övrigt är Kolmårdens linbana riktigt bra. Trevlig att åka och man får en fantastisk utsikt över Bråviken.

Linbana

Linbana

På vägen hem gick vi förbi denna bergsgorilla. Jag har köpt plugg-in programmet Silver Efex Pro 2 till Lightroom, och det är kul att labba med. Här har jag bland annat lagt på en lätt sepiaton.

Bergsgorilla

Bergsgorilla

/ Gregor

Kategori: Barn, Djur | Märkt: , , , , | Skriv en kommentar

Skriv en kommentar