Mini-safari på södertörn

Nu har det gått ett tag sedan sista safariresan till Afrika. Längtan är stor. Vardagen går fort, och trots att det runt knuten hemmavid finns mycket natur och djurliv att utforska har det svårt att hinnas med. ASIH syrrorna på jobbet berättade att kör man runt på vägarna nere vid Nynäshamn, går det nästan inte att missa att se vildsvin. Jag har faktiskt aldrig sett vilda vildsvin och har gått och väntat på tillfälle att ta mig en tur. Det visade sig att de hade helt rätt. En kväll i juni fick jag tillfälle att ta mig en tur.  Jag såg vildsvin på fyra olika ställen och på ett ställe var det drygt 50 st. Det var som en ungdomsturnering i fotboll, massor av ungar som sprang omkring över ett fält och några vuxna som försöker hålla ordning på dem. Mitt i allt var ett tranpar som blev ganska störda av  svinen som nog tyckte det vara ganska kul att just störa dem.

Nikon D3 & Nikon 600 mm, 1/80s, f/5,6, ISO 1600

Vildsvin

Nu på semestern tog jag mig en ny tur i bilen en tidig morgon. Denna gång på vägen ut till Dalarö, och en sväng ut mot Åva. Jag fick se ett 30-tal rådjur, älg, vildsvin, räv och skogsharar. Sist men inte minst, en havsörn som fiskade. Jag kom inte nära, men det blev en dokumentär ”birdscape” bild.

Nikon D3 & Nikon 600 mm, 1/800s, f/4, ISO 1600

Havsörn
Nikon D3 & Nikon 600 mm, 1/800s, f/4, ISO 1600

Kategori: Djur, Fågelfoto | Märkt: , | Skriv en kommentar

Skriv en kommentar