Dovhjort vid Erstavik

Istället för att ligga och dra mig, gick jag upp före familjen vaknade denna lördagsmorgon och gav mig ut till Erstavik. Det är dags för dovhjortsbrunsten, och att få se den har jag tänkt på många gånger. Det vore häftigt att få se tjurarna mäta sina krafter mot varandra. Denna morgon vart det inte så, utan denna hane verkade redan ha säkrat sin flock. Han struttade runt och såg noga till att hålla flocken samlad, ingen fick driva iväg för långt bort från flocken. Jag fick iaktta detta skådespel en knapp timme, och det var först mot slutet som det fanns tillräckligt ljus för att få vettiga bilder. Ungefär samtidigt som regnet kom drog sig flocken in i skogen och försvann.

Nikon D4 & Nikon 600 mm, 1/400s, f/4, ISO 6400

Dovhjortar vid Erstavik

Nikon D4 & Nikon 600 mm, 1/400s, f/4, ISO 6400

Nikon D4 & Nikon 600 mm, 1/400s, f/4, ISO 6400

Denna morgon fick jag också möjlighet att testa min nya kamera, Nikon D4, för första gången ute i det vilda. Detta var en mycket liten försmak inför min resa till Zambia och South Luangwa, dit jag och mamma reser om 2 veckor.

 

Kategori: Djur, Natur | Märkt: , , , , | Skriv en kommentar

Skriv en kommentar